Concurrentiebeding

Concurrentiebeding
Pikt die ex-medewerker klanten van mij af?
Pikt die ex-medewerker klanten van mij af? Benadert hij mijn leveranciers? Er is een concurrentiebeding met een boeteclausule. Wordt deze geschonden en hoe bewijs ik dat?
U bent eigenaar-directeur van een handelsonderneming in Maastricht. Uw bedrijf heeft door het hele land klanten. U heeft geïnvesteerd in een nieuw op te richten vestiging in Amsterdam. Die vestiging zou gerund gaan worden door een medewerker. Het klantenbestand is door deze medewerker samengesteld, de nieuwe vestiging was startklaar. Uw handelsnaam ligt hieraan ten grondslag. Er is destijds een non-concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst met deze werknemer opgenomen. De medewerker heeft een paar weken geleden ineens ontslag genomen. Naar blijkt uit KvK-gegevens en signalen die u bereiken van bestaande klanten heeft hij recentelijk een eigen onderneming in exact dezelfde branche opgericht in Amsterdam. Het heeft er alle schijn van dat de ex-medewerker een aantal klanten uit het genoemde klantenbestand inmiddels levert. Concreet bewijsmateriaal is van essentieel belang om de oneerlijke concurrentie te stoppen en om gebruik te kunnen maken van de in het arbeidscontract opgenomen boeteclausule. Uiteraard bent u ontdaan en woedend. Bovendien leidt u potentieel grote schade.

Hoe krijg ik het bewijs geleverd dat de ex-medewerker te kwader trouw handelt en in strijd met het concurrentiebeding uit zijn arbeidscontract?
Van Kappel Security Solutions BV levert in korte tijd het nodige bewijsmateriaal van de benodigde zwaarte. Hoe, door wie en wanneer zijn de klanten benaderd en waaruit bestaat deze benadering concreet? Wordt er geleverd en hoe hoog is de omzet? Zijn er negatieve uitlatingen gedaan en is er sprake van stelselmatigheid?
Hulp nodig?
De specialisten van Van Kappel Security staan voor u klaar en helpen u graag.