Concurrentiebeding

Concurrentiebeding
Wordt het concurrentiebeding geschonden
Pikt die ex-medewerker klanten af van mijn cliënt? Wordt het concurrentiebeding geschonden?
Uw cliënt is eigenaar-directeur van een handelsonderneming in Maastricht. Zijn bedrijf heeft door het hele land klanten. Hij heeft geënvesteerd in een nieuw op te richten vestiging in Amsterdam. Die vestiging zou gerund gaan worden door een van zijn medewerkers. Het klantenbestand van de nieuwe vestiging in Amsterdam is hoofdzakelijk door deze medewerker samengesteld, de nieuwe vestiging is nagenoeg startklaar, de handelsnaam van uw cliënt ligt hieraan ten grondslag. Er is sprake van een non-concurrentiebeding met de genoemde medewerker. De medewerker heeft een paar weken geleden ineens en geheel onverwacht ontslag genomen. Naar blijkt uit KvK-gegevens en signalen van bestaande klanten, heeft hij niet eens zo recentelijk een eigen onderneming in dezelfde branche opgericht in Amsterdam. Het heeft er alle schijn van dat de ex-medewerker inmiddels een aantal klanten uit uw klantenbestand levert. Concreet bewijsmateriaal is van essentieel belang om de oneerlijke concurrentie te stoppen en om gebruik te kunnen maken van de in het arbeidscontract opgenomen boeteclausule. Uw cliënt is ontdaan en woedend. Het vertrouwen is op grove wijze geschonden. Bovendien leidt hij potentieel grote schade.

Hoe bewijs ik voor mijn cliënt dat de ex-medewerker te kwader trouw handelt, volstrekt in strijd met het concurrentiebeding uit zijn arbeidscontract? Hoe krijg ik de schade die mijn cliënt oploopt aangetoond en hiermee vergoed?
Van Kappel Security Solutions BV levert in korte tijd het nodige bewijsmateriaal van de benodigde zwaarte. Hoe, door wie en wanneer zijn de klanten benaderd en waaruit bestaat deze benadering concreet? Is er geleverd en over wat voor omzet praten we? Zijn er negatieve uitlatingen gedaan en is er sprake van stelselmatigheid? Antwoorden op deze vragen worden gegeven in het door Van Kappel Security Solutions BV geproduceerde bewijsrapport.
Hulp nodig?
De specialisten van Van Kappel Security staan voor u klaar en helpen u graag.