Verzuimfraude

Die medewerker heeft zich wel ziek gemeld

Die medewerker heeft zich wel ziek gemeld, maar op basis van het relaas van mijn cliënt lijkt hier sprake van onrechtmatig ziekteverzuim!

U bent de huisadvocaat van een installatiebedrijf met 25 monteurs die elk in hun bedrijfsauto dagelijks bij de klanten aan het werk zijn. Een medewerker met een vast dienstverband is het laatste jaar opvallend vaak – drie tot vier dagen per maand – ziek. Vóór en na zo’n “ziektedag” maakt hij, volgens de manager die u informeert over deze zaak, een volstrekt gezonde indruk. Het lijkt erop dat de “zieke” regelmatig “bijklust” . Deze vermoedens zijn ook door zijn collega’s meermaals uitgesproken. Ook al zijn er wat indirecte aanwijzingen, concreet bewijs heeft u echter niet. Dus een procedure zit er, door dat gebrek aan concreet bewijsmateriaal, vooralsnog niet in.

Indien onrechtmatig handelen door de medewerker genoegzaam wordt aangetoond, staan we sterk in een ontslagprocedure. Er is dan namelijk sprake van een dringende reden, art. 7:678 BW. Bovendien, als het waar is, maar de “zieke” wordt niet aangepakt, bestaat de kans dat zijn gedrag wordt gekopieerd. Of zijn collega’s gaan er op z’n minst minder gemotiveerd door werken: “Ik moet zi¬jn werk erbij doen en hij vangt er ook nog eens extra zwart bij!.

We willen nu weten hoe het zit: bedondert hij de zaak met zijn ziekmeldingen of niet? Ik wil nu bewijzen in handen hebben, want dan kan ik de situatie voor mijn opdrachtgever aanpakken. Het opsporen en bewijzen van onrechtmatig ziekteverzuim is voor Van Kappel Security Solutions BV een veel voorkomende opdracht. Onze expertise hierin is bovengemiddeld. Wij beschouwen het samenspel tussen opdrachtgever, wij als onderzoeksbureau en u als gemachtigde als essentieel voor een succesvolle uitkomst in een dergelijke casus. De aanpak van onrechtmatig ziekteverzuim is een dankbare aangelegenheid vanwege het amorele en bovenal schadelijke karakter van de onrechtmatigheid enerzijds en onze slagkracht en effectiviteit hierin anderzijds.

Heeft u interesse in een van onze diensten?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.