Verzuimfraude

Verzuimfraude
Hij zit zogenaamd ziek thuis
Ziek? Hij zit zogenaamd ziek thuis, maar is aan het klussen! Ik wil hem kunnen ontslaan maar heb hiervoor bewijs nodig. Hoe pak ik dat aan?
U bent hoofd P&O van een installatiebedrijf. Een medewerker buitendienst met een vast dienstverband zit al een paar maanden ziek thuis. Maar is hij echt wel ziek? Nee, hij is vrijwel zeker bezig in een nevenbaan. Inmiddels is de medewerker tot twee keer toe in zijn privé auto in de stad gesignaleerd, hij zou plat in zijn bed moeten liggen en zou al helemaal geen auto kunnen rijden?! Hij zou volgens een tipgever zwart bijklussen. Alleen, het concrete bewijs ontbreekt, dus als we hem ontslaan krijgt hij nog een zak geld mee ook. We worden gewoon uitgelachen. Als werkgever ben je met deze wetgeving al bij voorbaat de verliezer!

Hoe krijg ik het bewijs op tafel dat hij de zaak belazert? En als dat echt zo is, hoe krijg ik hem vervolgens ons bedrijf uit?
Het opsporen en bewijzen van onrechtmatig ziekteverzuim is voor Van Kappel Security Solutions BV een veel voorkomende opdracht. Onze expertise hierin is bovengemiddeld. Wij beschouwen het samenspel tussen opdrachtgever, onderzoeksbureau en vaak ook advocaat als essentieel voor een succesvolle uitkomst in een dergelijke casus. De aanpak van onrechtmatig ziekteverzuim is een dankbare aangelegenheid vanwege het amorele en bovenal schadelijke karakter van de onrechtmatigheid enerzijds en onze slagkracht en effectiviteit hierin anderzijds. In veel gevallen is na ons onderzoek een ontslagprocedure niet eens nodig. Nadat aan de fraudeur in een confrontatie de onderzoeksresultaten worden getoond, blijft er voor hem vaak nog maar één mogelijkheid over: zelf ontslag nemen.
Hulp nodig?
De specialisten van Van Kappel Security staan voor u klaar en helpen u graag.