Bedrijven

Klik hieronder op de tekst om de casusvoorbeelden te bekijken.

Verdwijning goederen

Ergens in mijn handelsbedrijf verdwijnen veel spullen. Wie is hier verantwoordelijk voor? Hoe kan ik de dader(s) snel in de kraag vatten?

Lees meer

Verzuimfraude

Ziek? Hij zit zogenaamd ziek thuis, maar is aan het klussen! Ik wil hem kunnen ontslaan maar heb hiervoor bewijs nodig. Hoe pak ik dat aan?

Lees meer

Werk controle

Mijn vertegenwoordiger op de weg presteert zeer matig. Laatst kwam een snelheidsbekeuring binnen waaruit bleek dat hij zich tijdens werktijd ver buiten zijn rayon bevond.

Lees meer

Sollicitatiefraude

Die medewerker presteert lang zo goed niet als ik verwachten mag op grond van zijn opleiding en ervaring. Ben ik bij de sollicitatie voor de gek gehouden? Klopt zijn cv wel?

Lees meer

Sabotage

Stelselmatig wordt er materiĆ«le schade toegebracht in mijn bedrijf. Er is inmiddels grote ruzie ontstaan tussen medewerkers die elkaar beschuldigen en het bedrijf ligt op z’n gat!

Lees meer

Pesten op de werkvloer

Hoe kan ik er als manager HRM/P&O voor zorgen dat een personeelslid niet meer door collega’s ernstig wordt belaagd en belasterd? Hoe voorkom ik dat mij slecht werkgeverschap wordt verweten?

Lees meer

Concurrentiebeding

Pikt die ex-medewerker klanten van mij af? Benadert hij mijn leveranciers? Er is een concurrentiebeding met een boeteclausule. Wordt deze geschonden en hoe bewijs ik dat?

Lees meer