Vingerafdrukservice

Op verzoek van onder meer het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam verzorgen wij inmiddels ruim 20 jaar de vingerafdrukservice voor de private sector, bedrijven en diverse nationale en internationale overheden.

Het afnemen van vingerafdrukken is vaak onderdeel van formele procedures waar strikte regels gelden ten aanzien van de verschillende landen. De vingerafdrukservice van Van Kappel Security BV omhelst niet alleen het afnemen van de vingerafdrukken maar bestaat uit de begeleiding van het gehele traject voor zover dit gewenst is. Wij dragen zorg voor de juiste handelswijze bij de procedure die u dient te doorlopen tot en met de beveiligde verzending van documenten die op u betrekking hebben. Hiermee garanderen wij een unieke, zeer professionele aanpak met een persoonlijke benadering.

Van Kappel Security heeft ten aanzien van het bovenstaande de wettelijke verplicht gestelde vergunning van het Ministerie van Justitie en Veiligheid met nummer: POB1196

FBI Criminal Background Check

Aanvragen voor Amerika

Hieronder treft u een lijst met voorbeelden waarvoor wij vingerafdrukken kunnen afnemen:
-FBI Criminal Background Check
-State level Criminal Background Checks
-FINRA Registratie
-NFA Registratie
-Medical License registratie
-State bar Registratie
-Teachers Registratie
-Gaming License
-Firearm License
-Licor License
-Adoptie
-Emigratie

De meeste aanvragen welke wij ontvangen betreft de aanvraag voor een FBI criminal Background Check. Hieronder vindt u een eenvoudige uitleg/stappenplan voor het verkrijgen van deze FBI verklaring. Mocht u een van de andere verklaringen nodig hebben vanuit de US dan kunt u contact met ons opnemen, fingerprints@vkss.nl, en zullen wij de benodigde informatie welke wij hebben en u nodig heeft overdragen.

Het aanvragen van een FBI Criminal Background Check
Het aanvragen van een FBI Criminal Background check is vrij gemakkelijk. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk om te weten welke weg er gevolgd dient te worden om dit document op te vragen. Hieronder zetten wij in het kort een stappenplan uiteen om de aanvraag voor een FBI Criminal Background Check te doen.

Sinds 2017 is het mogelijk om de aanvraag online/elektronisch te doen op de website van de FBI. Het online aanvragen van de verklaring scheelt een hoop tijd, omdat al het verplichte papierwerk komt te vervallen. De gehele aanvraag en betaling wordt gedaan via het beveiligde portal van de FBI.

Stap 1:
Open de website van de FBI, https://www.edo.cjis.gov/#/, u vult uw e-mail adres in, in het eerste blauwe boxje aan de rechterkant welke u tegenkomt als u naar beneden scrolt. U ontvangt vervolgens een e-mail met een link en een pincode.

Stap 2:
U opent de link in de ontvangen e-mail en vult de pincode in het nieuwe blauwe boxje welke geopend wordt, waarna u in het portal van de FBI komt.

Stap 3:
Op de eerste pagina vult u uw persoonsinformatie in. Let op dat uw gegevens zoals opgenomen in het paspoort overeenkomen met de gegevens welke u invult in het portal, bijvoorbeeld al uw namen zoals vermeld in uw paspoort invullen. In Amerika noemen ze de tweede en derde naam, middle names. Geboortedatum in het format zoals ze gewend zijn in Amerika mm/dd/yy.
Vervolgens gaat u naar de volgende pagina’s waar om uw adresgegevens gevraagd wordt en waar er 3 vragen verschijnen, namelijk:
– wilt u uw geboortedatum op het document = JA
– wilt u per e-mail op de hoogte gehouden worden = JA
– wens u een hard copy te ontvangen van het resultaat = JA

Stap 4:
Voltooi de aanvraag door het bedrag van $18,- te voldoen via creditcard of PayPal.

Na betaling ontvangt u een confirmation e-mail, deze e-mail moet uiteindelijk geprint gevoegd worden aan de vingerafdrukkaarten en identiteitsverklaring en meegestuurd worden naar de FBI.

Stap 5:
Laat uw vingerafdrukken afnemen bij een geaccrediteerd bureau, welke de werkzaamheden uitvoert op een kantoor en daar alle benodigde hygiënische maatregelen heeft getroffen om dit op de meest zorgvuldige manier te kunnen uitvoeren.

Stap 6:
U heeft een afspraak voor het afnemen van uw vingerafdrukken. VKSS handelt de rest van het proces voor u af. VKSS maakt de verplichte FD-258 vingerafdrukkaarten en identiteitsverklaring voor u klaar en zij kunnen de documenten voor u verzenden naar de FBI met expres post FedEx.

Stap 7:
Wanneer de FBI de documenten heeft ontvangen hoeft u alleen nog een paar dagen te wachten. Het digitale resultaat is al na 2 à 5 werkdagen beschikbaar nadat zij de documenten hebben ontvangen. Dit betreft het officiële document welke niets verschilt met de versie welke zij ook nog per post nasturen. De hard copy wordt per reguliere post verstuurd en is ongeveer 4 weken onderweg.

Afspraak
Het afnemen van uw vingerafdrukken geschiedt uitsluitend op afspraak. Indien u van deze dienst gebruik wilt maken verzoeken wij u de vragenlijst op deze pagina in te vullen. Na ontvangst van uw gegevens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak bij ons op kantoor of op locatie, wilt u liever op een later tijdstip uw gegevens invullen dan kunt u ook eerst een e-mail sturen naar fingerprints@vkss.nl om een afspraak te maken. We hebben uw ingevulde informatie een aantal uur voor de afspraak nodig om de vingerafdrukkaarten en de identiteitsverklaring in orde te maken.

De kosten voor het afnemen van uw vingerafdrukken op ons kantoor bedraagt €90,91 excl. BTW. Voor het afnemen van vingerafdrukken op locatie hanteren wij een tarief gerelateerd aan de tijdsduur en de afstand. Wij beschikken over een mobiele dactyloscopische tafel, zodat ook op locatie hoogstaande kwaliteit wordt geleverd.

Het formulier en de gegevens worden zorgvuldig en versleuteld opgeslagen tot het moment dat de procedure is doorlopen, de gegevens worden hierna onherroepelijk uit ons systeem verwijderd. Voor meer informatie ten aanzien hiervan verwijzen wij u naar onze Privacy Statement.

Aanvraag Vingerafdrukservice

  Persoonsgegevens

  Persoonskenmerken
  Adresgegevens


  Werkgever  Overige  Controleer uw ongewenste post na het verzenden van het formulier.
  Onze e-mails komen helaas vaak in de spambox terecht.

  Heeft u vragen? Neem contact met ons op via: fingerprints@vkss.nl

  Meer informatie over onze vingerafdrukservice

  Meer informatie over onze vingerafdrukservice vind u in onze brochure.