Fingerprint service

Op verzoek van onder meer het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam verzorgen wij inmiddels ruim 20 jaar de vingerafdrukservice voor de private sector, bedrijven en diverse nationale en internationale overheden.

Het afnemen van vingerafdrukken is vaak onderdeel van formele procedures waar strikte regels gelden ten aanzien van de verschillende landen. De vingerafdrukservice van Van Kappel Security BV omhelst niet alleen het afnemen van de vingerafdrukken maar bestaat uit de begeleiding van het gehele traject voor zover dit gewenst is. Wij dragen zorg voor de juiste handelswijze bij de procedure die u dient te doorlopen tot en met de beveiligde verzending van documenten die op u betrekking hebben. Hiermee garanderen wij een unieke, zeer professionele aanpak met een persoonlijke benadering.

Het afnemen van uw vingerafdrukken geschiedt uitsluitend op afspraak. Indien u van deze dienst gebruik wilt maken verzoeken wij u onderstaande vragenlijst in te vullen. Na ontvangst van uw gegevens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak bij ons op kantoor of op locatie.

Voor het afnemen van vingerafdrukken op locatie hanteren wij een tarief gerelateerd aan de tijdsduur en de afstand. Wij beschikken over een mobiele dactyloscopische tafel, zodat ook op locatie hoogstaande kwaliteit wordt geleverd.

Het formulier en de gegevens worden zorgvuldig en versleuteld opgeslagen tot het moment dat de procedure is doorlopen, de gegevens worden hierna onherroepelijk uit ons systeem verwijderd. Voor meer informatie ten aanzien hiervan verwijzen wij u naar onze Privacy Statement.

Het aanvragen van een Police Clearance Certificate uit de UAE en Qatar

Het aanvragen van een Police Clearance Cerfiticate (PCC) uit de Verenigde Arabische Emiraten of Qatar is een klus welke wat tijd in beslag neemt en de juiste stappen en zorgvuldigheid vereist.

Hieronder zetten wij een kort stappenplan uiteen om de aanvraag van een PCC vanuit de UAE en Qatar op te vragen.

Wanneer je niet langer woonachtig bent in de UAE, dan mag je de vingerafdrukkaart gebruiken van het land waar je op dat moment bent en waar ze de vingerafdrukken afnemen. De vingerafdrukkaarten dienen een attest te krijgen van de UAE-ambassade in het land waar je bent. De regels voor het krijgen van een attest van de ambassade kan per land verschillen. Wanneer het attest van de ambassade is gezet op de vingerafdrukkaarten kan de online PCC-aanvraag gedaan worden op de website van Ministry of interior – UAE or op de website van Dubai police. Vervolgens moet de online aanvraag met de onderstaande documenten verstuurd worden naar de UAE:

Wat heb je allemaal nodig voor de PCC-aanvraag:
* Vingerafdrukkaarten welke goedgekeurd is door de UAE/Qatar Ambassade in Den Haag
* Twee recente pasfoto’s
* Kopie van geldig paspoort
* Kopie van laatste UAE/Qatar visa
* Reden aanvraag PCC

Stap 1:
Wanneer u niet meer in UAE/Qatar bent verloopt het aanvragen en aanleveren van de documenten net iets anders dan wanneer u daar wel fysiek aanwezig bent.

Laat uw vingerafdrukken afnemen bij een geaccrediteerd bureau waarvan u zeker bent dat u op een kantoor geholpen wordt en dat alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen.

Het geaccrediteerde bureau maakt de vingerafdrukkaarten en de identiteitsverklaring voor u in orde.

Stap 2:
De handtekeningen op de documenten dienen vervolgens gelegaliseerd te worden bij de notaris. Het geaccrediteerde bureau maakt achtereenvolgend, na de afspraak voor het afnemen van de vingerafdrukken, een afspraak met de notaris in de buurt om beide handtekeningen te laten legaliseren.

Stap 3:
U heeft de vingerafdrukkaarten en de gelegaliseerde handtekeningen nu in bezit. Deze dienen ingediend te worden bij de rechtbank in Nederland, welke een verificatie uitvoert naar de legalisatie van de notaris.

Stap 4:
U krijgt de documenten terug van de rechtbank, deze documenten dienen vervolgens voor legalisatie ingediend te worden bij het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Stap 5:
Wanneer u de legalisatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken terug heeft kunt u een afspraak maken met de UAE/Qatar Ambassade in Den Haag voor de goedkeuring (attest) van de documenten voor de PCC-aanvraag. Wanneer de Ambassade de goedkeuring heeft afgegeven kunt u de vingerafdrukkaarten gebruiken voor de PCC-aanvraag in de UAE/Qatar.

Wat houdt een legalisatie in?
Een legalisatie is een proces waarbij de authenticiteit van documenten wordt bevestigd door internationale overheden en instanties. Wanneer u uw officiële documenten in het buitenland wilt gebruiken, dan dienen deze eerst gelegaliseerd te worden voordat de desbetreffende autoriteiten de documenten accepteren. Ieder land stelt zijn eigen eisen, afhankelijk van het type document en het doel waarvoor u het wilt gebruiken.
In simpele termen: Het legaliseren van documenten wil eigenlijk niets anders zeggen dan dat de handtekeningen op het document rechtsgeldig worden verklaard door een reeds officiële Nederlandse instanties.
Documenten die door een notaris ondertekend zijn, worden gelegaliseerd via de Rechtbank, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de desbetreffende Ambassade. Indien het land van bestemming lid is van het Apostilleverdrag, hoeft een document enkel een Apostille te ontvangen bij de Rechtbank.
* bron: www.cibtvisas.nl

Andere optie:
Mocht u bovenstaande stappen ingewikkeld vinden dan kunt u ook na stap 2 een tussenbedrijf inschakelen om de documenten te laten verifiëren en legaliseren bij de rechtbank en het ministerie. Een voorbeeld van een betrouwbaar en deskundig bedrijf in Nederland welke deze service verleend is CIBT VISA services in Den Haag.
Wilt u gebruikt maken van de diensten van CITB VISA stuur dan eerst een e-mail naar ons. Wij hebben een directe link van CIBT ontvangen waarbij er een korting van bijna 50% gehanteerd wordt.

Afspraak:
Het afnemen van uw vingerafdrukken geschiedt uitsluitend op afspraak. Indien u van deze dienst gebruik wilt maken verzoeken wij u de vragenlijst hieronder aan de pagina in vullen. Na ontvangst van uw gegevens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak bij ons op kantoor of op locatie, wilt u liever op een later tijdstip uw gegevens invullen dan kunt u ook eerst een e-mail sturen naar fingerprints@vkss.nl om een afspraak te maken. We hebben uw ingevulde informatie een aantal uur voor de afspraak nodig om de vingerafdrukkaarten en de identiteitsverklaring in orde te maken.

De kosten voor het afnemen van uw vingerafdrukken op ons kantoor bedraagt €90,91 excl. BTW. Voor het afnemen van vingerafdrukken op locatie hanteren wij een tarief gerelateerd aan de tijdsduur en de afstand. Wij beschikken over een mobiele dactyloscopische tafel, zodat ook op locatie hoogstaande kwaliteit wordt geleverd.

Het formulier en de gegevens worden zorgvuldig en versleuteld opgeslagen tot het moment dat de procedure is doorlopen, de gegevens worden hierna onherroepelijk uit ons systeem verwijderd. Voor meer informatie ten aanzien hiervan verwijzen wij u naar onze Privacy Statement.

Application Fingerprint Service

  Personal data

  Personal characteristics
  Residence of person fingerprinted


  Employer and adress  Other information  Please check your spam box after filling out your information.
  Unfortunately our e-mails ends up in the spam box most of the time.

  If you have any questions please contact us at: fingerprints@vkss.nl

  More information about our fingerprint service

  More information about our fingerprint service is available in our brochure.