Het aanvragen van een Certificate of Clearance uit Singapore is een tijdrovende klus, maar met de juiste stappen goed te doen. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk om te weten welke weg er gevolgd dient te worden om dit document op te vragen. Hieronder zetten wij in het kort een stappenplan uiteen om de aanvraag voor een COC vanuit Singapore op te vragen:

Stap 1:
De aanvraag voor een COC uit Singapore begint op de navolgende website:
https://eservices.police.gov.sg/content/policehubhome/homepage/certificate-of-clearance-hub.html

Eerst moet er een aanvraag voor een E-appeal ingediend worden.  De aanvraag gaat via SINGPASS of FIN. De goedkeuring voor de E-appeal duurt een aantal dagen, dus begin op tijd. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd kan de definitieve aanvraag beginnen.

*Het is belangrijk om de browser Internet Explorer (IE) te gebruiken tijdens de aanvraag. Andere browsers werken niet of niet volledig.
** De Singaporese overheid update hun website nagenoeg iedere dag. Zorg ervoor dat op het moment u de documenten en informatie gaat verzamelen, u dit doet buiten de website-pagina om, anders is de kans groot dat u documenten mist en het later weer opnieuw moet uploaden. Eerst verzamelen en dan alles tegelijk uploaden.

Stap 2:
Wanneer de goedkeuring van de E-appeal binnen is kan de online aanvraag voor de Certificate of Clearance gestart worden.

Op de website van de Force Police in Singapore staan de te nemen stappen per onderdeel omschreven. Het portal van de Singapore Force Police is zeer uitgebreid en zal wel wat tijd in beslag nemen, ook moeten er diverse bijlagen toegevoegd worden in het portal van de Force Police, zoals kopie paspoort, paspoort foto, kopie NRIC card van de voorzijde en de achterzijde, scan van de brief waarom de COC aangevraagd dient te worden (mag gewoon de Nederlandse brief zijn).

Wanneer alle gegevens zijn ingevuld en geüpload kan er aangegeven worden of de COC opgestuurd dient te worden naar een locatie, dit kan bijvoorbeeld het adres in Nederland zijn. Er kan ook gekozen voor afhalen, dan kan een lokaal iemand in Singapore de verklaring ophalen.

Stap 3:
Rond de aanvraag en betaling af (S$ 60,-). Na afronding en betaling ontvang je een bevestiging e-mail met een betaalbewijs in de bijlage. Zowel de e-mail als de bijlage (factuur) dienen geprint te worden en bij de vingerafdrukkaarten gevoegd te worden.

Stap 4:
Laat uw vingerafdrukken afnemen bij een geaccrediteerd bureau, waarvan u zeker bent dat u op een kantoor geholpen wordt en dat alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen.

Stap 5:
VKSS maakt de vingerafdrukkaarten en de identiteitsverklaring voor u in orde, daarnaast kunnen zij ook de documenten versturen naar Singapore met Express post FedEx.

Stap 6:
Wanneer het de Force Police in Singapore uw documenten heeft ontvangen hoeft u alleen nog maar te wachten op het resultaat. SPF stuurt hardcopy Certificate of Clearance op en arriveert na enkele weken.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie en stappenplan nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met ons via fingerprints@vkss.nl