Het aanvragen van een RCMP Certified Criminal Record Check is vrij gemakkelijk. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk om te weten welke weg er gevolgd dient te worden om dit document op te vragen. Hieronder zetten wij in het kort een stappenplan uiteen om de aanvraag voor een RCMP Certified Criminal Record Check snel en eenvoudig op te vragen:

Belangrijk om te weten is dat er van buiten Canada niet direct een verklaring opgevraagd kan worden bij de RCMP. De RCMP stelt dat er een tussenbedrijf ingeschakeld dient te worden welke geaccrediteerd is om de vingerafdrukken in ontvangt te nemen, te digitaliseren en direct elektronisch te versturen naar de RCMP.

Stap 1:
Kies een bedrijf welke geaccrediteerd is om de RCMP Certified Criminal Record Check op te vragen. Wij, als bedrijf, sturen nagenoeg al onze aanvragen naar www.reliabilityscreening.ca
Dit betreft een uiterst betrouwbaar bedrijf waarbij de aanvraag en betaling geheel online gedaan kan worden. Ook hebben zij als 1 van de weinige geaccrediteerde bedrijven in Canada de optie om de verklaring ook per e-mail op te sturen.

Stap 2:
Begin de aanvraag online en vul de gevraagde persoonsgegevens in.
Betreft het een aanvraag voor een reguliere RCMP Certified Criminal Record Check (verklaring omtrent gedrag) select deze dan als reden. Heeft u de aanvraag nodig voor en US VISA, kies dan als reden privacy act.

Stap 3:
Na het invullen van alle gegevens wordt u doorgelinkt naar het invullen van uw adresgegevens en de betaling. Na dit scherm is het belangrijk om de e-mailfunctie in te schakelen en de hard copy op reguliere post te zetten (priority post kan ook, maar dit maakt de aanvraag nog een stuk duurder, terwijl de e-mail al het officiƫle bestand bevat en er het snelste is), er wordt alsnog een hard copy exemplaar per reguliere post verzonden.

Stap 4:
Voltooi de aanvraag door het bedrag te betalen. Na betaling ontvangt u onder meer een confirmation e-mail/purchase receipt. Deze e-mail moet uiteindelijk bij de vingerafdrukkaarten worden gevoegd.

Stap 5:
Laat uw vingerafdrukken afnemen bij een geaccrediteerd bureau, waarvan u zeker bent dat u op een kantoor geholpen wordt en dat alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen.

Stap 6:
VKSS maakt de vingerafdrukkaarten en de identiteitsverklaring voor u in orde, daarnaast kunnen zij ook de documenten versturen naar Canada met Express post FedEx. Mocht u hulp nodig hebben met de aanvraag in Canada dan kunnen we dit ook samen doen tijdens de afspraak.

Stap 7:
Wanneer het bedrijf in Canada uw documenten heeft ontvangen hoeft u alleen nog maar te wachten op het resultaat. Dit duurt ongeveer 2 weken, maar onze ervaring is dat het resultaat vaak na een week al opgestuurd wordt per e-mail, uitzonderingen daar getalen.